Friday, 10 June 2011

haty menangis takde sape yang tahu !

Assalammualaikum wbh..
huu , lamenye ta update blog , aritu nak update jugk tp taley nk on plak.
hurmm , ape masalah pon tak tahu la, hurmm , susa haty dan fikiran pon banyak runsing la.
arini nak luahkan perasaan sikit sbb tak tahu nak luahkan kat sape, nak luahkan kat boyfie kite malu.
banyak bende nak luahkan sebenarnye , tapi tak tahu nak start dari mane ?

okay la , kite start je la dari mane2 kan ? huu , ermm haty banyak susa la.sebabnye tengah pokai
susakan kalo takde duit ni,nak beli ape pon tak boleh.kadang2 haty jeles tengok orang ade itu ini ,
kite ni ape ade kan . habuk ade la.huu, kadang2 haty teringin nak yg bukan2 tapi bile pikir2 kite takde ape.
mampu berdiam diri je.kadang2 haty kite memberontak jugk , sampai  harus yg jadi mangsa amukan dan maki.huh ! ofcoz la mangsa tu my boyfie  sendiri,kesian jugak bile pikir2,tu la kalo ikotkan haty yang mati ni.
memang tak jadi ape la.

tapi nak buat cmne kan , kalo haty dah berkenan biapon takde duit kite still nak jugak benda tu kan. hurmm,
kadang2 haty jeles tengok kapel lain pegy berjalan2 sana sini . holiday sana sini.tapi kite ? hanye mampu melihat je, nak pegy sendiri tak mampu , mampu berdiam diri dan berangan2 "bila la aku boleh macam mereka ye ?" haty kadang2 menangis . menangis memikirkan nasib diri yang serba kekurangan.kalo bole diri ni nak yang terbaek dalam hubungan , mampu share ape yang kite ade dengan pasangan tapi ape kan daya kite takde ape , cuma dia je yang share dengan kite , kadang2 haty terpikir jugak "kesian tengok dia melabur duit dia untuk kite , beli itu ini.bayar itu ini , kite hanye mampu tersenyum , tak tahu haty dia cmne setiap kali perlu keluarkan duit untuk kite "

ye ! walaupun kadang2 dia cakap" takpe dia ikhlas buat semua ni untuk kite , sebab dia sayang kite" yes, diri ni pon sayangkan dia tapi kite tak mampu nak bagi ape2 kat dia. melabur pon jarang sekali.kadang2 haty ni terpikir untuk berhenti dari meminta itu ini dari dia , tapi da lumrah dunia dan jugak lumrah menjadi seorang perempuan , kehendak melebihi keperluan.kadang2 haty ini nak jadi macam orang lain , tapi kite tak mampu jadi macam orang lain..kite mampu jadi diri sendiri , diri yang sangat hina dan miskin.takde ape2.kosong !

haty menangis takde sape yang tahu , luaran nampak gembira tapi dalaman penuh kelukaan , kesedihan.aku hanye mampu tersenyum dan bersabar dengan ape yang aku impikan. sebab diri ini tak mampu untuk capai impian itu. diri ini hanye mampu berangan2 je .itulah pengubat semua kesedihan aku . berangan2 dalam tidur.hanye mampu bayangkan semuanye.oh , seronoknye.hurmm , aku benci dengan diri aku yang tak sempurna.gemok , hodoh lagi.hurmm.tak same dengan orang lain yang kurus, cantik.kadang2 haty jeles tengok orang kurus , boleh dress up macam2, pakai itu ini.cantik sangat ~ impian aku yang tak kan tercapai sampai bila2.seriously , aku bosan body aku mcam ni. hodoh sangat, jijik ! aku jijik sangat. aku geli . rase malu nak bdepan dengan orang lain, nak bergaul dengan orang lain. muka hodoh lagi , hurmm .

hurmmm , aku jeles dengan orang yang ade dekat sekeliling aku. sumpah aku jeles !
.............................MATI LAGI SENANG DARI PIKIR MASALAH SUME NI.........................

Tuesday, 17 May 2011

maaf dari hati~~

asslammualaikum..hye korang sume..
lame ta update blog.bukan ape takde cite pon nak kongsi.
eyh bukan cite kongsi okay..psst psst denga kate cite kongsi ta sonok eyh ?
haha,simpati la kt korang yang da tgok .buat abs duit beli tiket tp cite dok dap apah.
bak kate org ganu..nananana ganu kite.. haha.

okay nak cite neh. malam neh malam yg penuh dengan kebanjiran air mata.
sebab mulut badan binasa.mulot aku laser ke ?hurmm, aku pon tataw la.
bukan niat pon nak lukakan aty sape2.tapi sbb ikot aty yg menyampah sangat
aku sanggop lukakan orang sekeliling aku.im sorry..

but malam ni aku bangga coz aku gentle mengaku salah aku and mintak maaf kat kawan2 aku.
bukan kawan2 aku je, but orang yg paling aku sayang.MUHAMMAD SYAIZRA.
banyak kali aku lukakan aty dia.aku cakap main sedap mulut je..
marah kt org lain dia jadi mangsa.mungkin ade yang menghasut aku jadi cmni.
ade something yang masok pikiran aku ke ? mintak di jauhkan la sume tu.

kepada sape2 yg penah terasa ngn kate2 aku , aku mintak maaf banyak la.
kadang2 bukan niat aku nak kate semua ni..
ape ponikhlas dari hati"mintak maaf banyak2 "

Thursday, 12 May 2011

short sem ??

salam semua :)
banyak minggu , bulan , hari jugak aku ta mengarangkan.
ta terkira lamenye.
okay , hari ni nak cite pasal short sem .

taw ke short neh ape ? haha.
aku pon tataw ape dia..tapi yg pasti aku amek short sem.
nk cerita punye la sedih kene amik short sem. yela, kawan2 lain sebok dok cuty,
dok keje kumpol duit . aku ? kena belaja pulak. hurmm, nasib betol la.

kalau ta ambik ta bole jugk . nanty ta bole aku nak p LI..
psssttt . actually mane bole aku kalah dengan 
si betina yg banyak mulot tp otak satu ape pon tataw.
cakap j banyak . ilmu taraa.

pastu ta bole nk tgok org senang kot , cemburu !
selalu perasan diri dia lawa . padehal tataw la
si jantan2 keparat tu dok kutok2 dia.haha
kite jd perempuan kena la sopan jangan terlalu menggedik .
betol tak ?! haha

short sem ? hurmmm, benda paling bosan taw.
dok dungun yang macam ape entah .
takde sape kt sini .
si "dia" pon takde . taley nak ajak jalan2 .

hurmmm, bosan gyle.
nak buat ape ye ?
tolong la Ya Tuhan ..
sedihnya ~~ :(
lame lagi nak bulan 6

cepat la sikit mase berlalu .
selalu tak tunggu mase . sekejap je rase.
kalau ditunggu cmni la. lame sangat.
macam seribu tahun kat sini .
1bulan lebih rase mcm setahun pulak.

adoh la . knp ye jadi cmni ?
hati jugak ta sabar nak abes kan sem.
lagi setahun stga lagi. tapi yang setengah lagi
kt rumah la. home sweet home ! yuhuu !
praktikal lol . yeah ! mntak2 la lepas result sem neh.


korang semua doakan aku lulus semua ye ?! amiiinn 40x !
tanak drop o repeat pape lagi, tension banget deyh !
DOAKAN KEJAYAAN AKU YE !


Tuesday, 26 April 2011

home sweet home

salam semua ?
ade baek ka arini ?
adoh , rasanya baru arituh aku update blog neh.
arini mau update lagi la . banyak story taw !

firstly ,
saat yang ditunggu telah tiba.
final exam da habis , tapi jawab entah pape.
ikot aku je nak jawab ape . kang ta lulus ha menganga la kau cik lyna.

secondly,
alhamdulillah aku dapat pulang dengan selamat .
bertolak jam 11pm , actually tiket pukul 10:30pm tapi
bas lambat nak mampos , terpaksa tunggu setengah jam
annoying !
now , berada di terminal klang sentral .menunggu jam 8am untok pulang ke
sabak bernam plak.buang masa 3jam sahaja . suka sangat buang masa.

thirdly,
da kat rumah tataw nak buat apa plak ,
makan+merayap+membuta=GEMOK.
itu benda yang wajib aku buat kat rumah.
itu je la kerje kau lyna , buat tahik mata nombor 3 ,
naib juara merayap. and ranking yang pertama.jeng jeng!
tentulah makan !
ape pon ta bole la.

fourth ,
hari minggu , keluar date dengan kekasih.

itu la kerje aku tiap hari minggu .
macam tade kerje laen plak. haha
bia la ape orang nak kate yang penting aku hepy !
besh besh !

itu saje . the end !

Monday, 25 April 2011

ku juga mencintaimu




Sukarnya ‘tuk ku melupakan
Sinar matamu yang menawan
Terbayang-bayang tiap masa
Senyuman mu menggoda

Kehangatan terasa di jiwa
Tika kau lafaz kata cinta
Nafas terhenti seketika
Seakan sukar ku percaya
Ooh.oh.

Ku juga mencintai dirimu
Mengapa sukar ku luahkan
Bukan sengaja ku menahan
Bibir membeku lidah terkelu

Ku juga mencintai dirimu
Kau amat sempurna buatku
Bukan saja aku biarkan
Kan ku ucap jua padamu

Sukarnya untukku ucapkan
Ku takut akan kehilangan mu
Akan ku buat segalanya
Untukmu kekasihku

Cuma satu yang belum terluah
Kalimah cinta kau nantikan
Bila masa dan ketika
Tidak dapat ku menjawabnya
Ohhh..

Ku juga mencintai dirimu
Mengapa sukar ku luahkan
Bukan sengaja ku menahan
Bibir membeku lidah terkelu

Ku juga mencintai dirimu
Kau amat sempurna buatku
Bukan saja aku biarkan
Kan ku ucap jua padamu

Semalaman ku menunggu panggilanmu
Pabila terdengar suaramu
Ku terlupa segalanya

Sunday, 24 April 2011

bosan tahap gaban

assalammualaikum wbh :)
adoh , dah lama ta update blog .sebabnya tade cerita yang best best.
tetiba plak hari ini nak gatal gatal tangan update blog, bukan tangan je gatal gatal ,
kaki kaki pon ikot gatal sekali ni . nak merayap kot.eyh , mane bole nak merayap merayap tyme
macam ni . nak tahu sebab ape ? sebabnye ...


nampak ta buku yang bertimbun timbun macam tempat pelupusan sampah ni tingginya ?
haha , sudah tentu la.ape kaitannya buku ni dengan story mory aku ? haa , kalau nak tahu .tyme ni aku tengah
exam la , mane bole nak merayapkan ? kena fokus kat study .hmm, ni pon ade tyme lagi nak update blog.
tape tadi da spent tyme untok study.sampai nak pecah kepala otak ni.

sekarang ni tengah study dengan NATASHASYAZWINASKHRUDIN  .betol ta aku taip name dy ni ?
kang ta pasal pasal kena marah sebab salah eja.haha.oke, aku confirm betol da ni.
adoh , kepala da ting tong jugak sebab dari td study ta behenti.

sekarang tyme to rest , sambil layan lagu favourite saat terakhir 
sambil jugak layan minum coffemate .perghh ,sedap gyle.
bukan ape just nak hilangkan ngantuk ni je. tambah plak aku tengah kehausan.
memang elok benar da tu.kesedapannya terasa sampai ke usus besar aku ni.
korang semua try la , confirm pasti mau lagi dong ! 

hmm ,memang bosan tahap gaban , nak sambong membaca da memang malas.
nak text tade sape nak text , my sayang muhammadsyaizrasahudi confirm da tidur.
tanak ganggu dia , sebab esok pagi dia da kena balik institutkemahiranmara .
bagi chance dia nak rehat . sebab petang tadi penat fighting mulut dengan dia.
memang da macam kat dewan parlimen , berdebat mengalahkan menteri .
tapi last aku jugak menang , hehe.terima kasih sayang da bagi saya yang menang !


kitorang ni macam tom and jerry tahu , asik nak bergaduh je.
last last baek jugak , kitorang taley nak gadoh lame lame.
auwww , hati rindu selalu .serius tahu, sejahat mana saya buat kat kamu sayang .
saya tetap sayang kamu selama lamanye ! iloveyou sayang
sejahat mana mulut saya kata , maki kat kamu
saya tetap sayang kat kamu ! kamu nyawa saya  !
kalau tade kamu tak tahu apa akan jadi dengan saya .
sekeras keras kepala saya , saya tetap jugak sayang kat kamu .
serius sayang !

walau banyak mana kawan lelaki saya , kamu tak perlu risau sayang sebab
saya tetap pilih kamu jadi teman hidup saya. 
apa pon orang kata pasal kamu saya tetap akan terima kamu seadanya
sebab , hanya kita je tahu impian kita . hanya kamu je tahu jiwa saya and saya je tahu jiwa kamu !
biar pon kita tak sama otak . tapi kamu yang terbaik buat saya .
biar pon mulot saya jahat , saya dah pon jadi milik kamu !
kamu pon da jadi milik saya , walaupun tak sepenohnya lagi saya tetap milik kamu ,
dan kamu pulak milik saya .
shah & lyna


saya sayangkan kamu selamanya !
i love muhammadsyaizrasahudi !


Saturday, 23 April 2011

sayang kamo !

hye kamo sume !
sehat ke , wtpe ,
nak story mory lagi la .

hmm , actually saye rindu dengan sayang saye "MUHAMMAD SYAIZRA SAHUDI"
tapi tengah marah kat dy . sebabnye dy cemburu sangat !
tadi tepon dy pon ta angkat , hmm. da la tepon dy bisu hanya mampu mendenga je.
tape tape , nanti kalau b ade duit b belikan yang baru eyh..tapi tunggu je la.

ermmm , nape ta angkat2 neh .taw ta orang rindu kt dy neh.
sayang ...please aangkat phone call . hmmm :(
bb , b sentiase tunggu mesej and col dari bb keyh

TERIMA KASIH !